dierens open

dierens open

vrijdag 4 mei 2007

Doesborghsche SG scoort goed op 1e Eerbeekse donderdag!

Op donderdag 3 mei is het traditionele Eerbeekse clubteamtoernooi weer van start gegaan. Verdeeld over 2 avonden spelen een aantal genodigde clubs om de Eerbeekse titel en de bijbehorende speciale trofee.

Ook dit jaar zijn Zutphen, Rheden, Voorst, Doesburg weer vertegenwoordigd met een team naast natuurlijk de gastheer Eerbeek die met 2 teams strijd.

Gezelligheid en de liefde voor het spelletje vormen de hoofdingrediënten van dit toernooi, echter elk jaar blijkt er onderhuids weer een gezonde stijdlust, met als doel de titel, te woekeren. En elk jaar komt dan weer de ene club, dan weer de andere club met een sterke vertegenwoordiging aan de startstreep.

Dit jaar lijkt Doesburg weer een goede kans te maken!
Zo reisde een sterke Doesborghse vertegenwoordiging richting Eerbeek en kreeg, volgens de mening van diverse wijzen, de ideale loting voorgeschoteld.

Achtereenvolgens moest er gestreden worden tegen Zutphen, Eerbeek 1 en Voorst die met een zeker niet misselijke vertegenwoordiging aanwezig waren en waarvan zeker Zutphen en Voorst elk jaar weer meestrijden voor de titel.

Dit jaar werden deze teams echter, in de genoemde volgorde, met de cijfers 4-2, 6-0 en 5-1 door Doesburg ontmanteld!

De persoonlijke scores waren (in bordvolgorde);
1. Frank 2 uit 3
2. Erik 2.5
3. Patrick 2
4. Robbie 3!(waarvan de laatste 2 wel heel erg snel!)
5. Paul 3!
6. Jan 2.5

Alleen Frank (tegen Zutphen) en Patrick (tegen Voorst) wisten een wedstijd te verliezen terwijl Erik en Jan tegen Zutphen de vrede tekenden. Alle overige partijen werden gewonnen.


Paul en Robbie, deze avond de toppers met 3 uit 3!


Met de wedstrijden tegen Eerbeek 2 en Rheden nog in het verschiet zien de kansen voor Doesborg er dus goed uit!
Nu maar hopen dat Caïssa dezelfde mening deelt en ons gunstig gestemd is....

Frank Schleipfenbauer.