dierens open

dierens open

maandag 16 mei 2011

Eerbeek, mei 2011
Ah jaaaah, … vroeger, … vroeger toen Frank nog wel eens meedeed …en Eric … en René ….
Ja, toen konden we ons meten met de sterksten. Veegden we de vloer aan met Voorst … zelfs Zutphen waren we de baas. Ja, dat was vroeger. Maar nu?
Nou, om maar eens de waarheid te zeggen, nu deden we het, om maar eens de waarheid te zeggen, ook zo gek nog niet. Op de eerste avond troffen we meteen de drie sterkste teams.
Tegen Voorst en Rheden werd remise gespeeld, van Zutphen werd met 1½ - 4½ verloren.
Hierbij moet worden aangetekend dat een van de twee gelijke spelen even goed een winstpartij voor ons had kunnen zijn en dat de winst van Zutphen behoorlijk geflatteerd was.
Aan het eind van deze eerste speelavond stonden we op de vijfde plaats.
Omdat er de laatste jaren maar zes teams aan dit toch zo sympathieke toernooitje meedoen in van plaats van de acht die er vroeger, ach ja, vroeger, aan meededen, hoefden we op de tweede avond maar twee wedstrijden te spelen. De eerste ging tegen Ons Genoegen en werd door ons met 4½ - 1½ gewonnen. Dankzij deze overwinning rukten we op naar de vierde plaats. Een gelijkspel tegen Eerbeek zou nu voldoende zijn om deze plaats te behouden. En een gelijkspel werd het: 3 – 3.
Zo bleven wij vierde en dat is een heel aardig resultaat, want als vierde krijg je een enveloppe overhandigd waar een biljetje van 10 euro in zit en dat is precies voldoende om elk teamlid een consumptie aan te bieden.
Enige bezwaar tegen dit toernooi: dat je na afloop van de tweede speelavond om half elf al weer thuis bent. En probeer dan maar eens aan je vrouw uit te leggen dat je toch echt een avondje geschaakt hebt.

Jan